Злива поблизу Бернадинського монастиря..

Боб Жмуркин
***

Злива поблизу
Бернадинського монастиря
Площа Соборна
Зволожене серце
Що я читаю
В цьому потопі.
Потонувши в ріці
Переставши дихати
Виплила панна
I силою молитви
Ожила ожила.
Жона громадянина
Звільнюється від епілепсії.
Син громадянина
Через гарячку онімів
Повертається здоров'я
I дар мови.
Син вельможного
Прохворівши два роки
Зовсiм одужав.
Вдова львів'янка
Маючи через хворобу
Надмірну щелепу
Помутніле око
Зцілюється. 1506.
Хто розкаянням
Спокутував гріхи
Здобуде уділ
Ангельського щастя.
Раптом сталася
Незвичайна подія
Чернець богохульний
Вирішив укласти
Контракт із дияволом
Про продаж душі
Контракт був написаний
На стіні кров'ю
Я кров'ю
Ставлю підпис
Піддаюся під владу
Князя Люцифера
Взамін прошу
Двадцять років життя
Згідно з контрактом
Зрікаюсь Бога
Прошу звільнити
Мене з в'язниці.
Суд визнав
Ченця винним
Вирок однозначний
Спалення.
Під час облоги
Військами козакiв
Група українців
Змовилася відкрити
Ворота міста
Монахи дізналися
Змовників запросили
На обід у монастир
Під час застілля
Їх по одному
Почали викликати
Навіщось у двір
Там підводили
До криниці
 I пропонували
Зазирнути у неї
Як тільки людина
Нахилялась
Її сокирою
Били по голові
Кидали в криницю
Пізніше розповідали
Вона завалена
Трупами до верху
Тим хто ще
Сидів за столом
Довелося рятуватися
Втечею через стіни.
Годинник на вежі
Спішив на п'ять хвилин
Це зроблено у пам'ять
Про монаха котрий
Побачив турків
Що підкрадалися до міста
Не маючи часу
Бігти попереджати
Монах перевів
Годинник уперед
До часу закриття
Міських брам
Таким чином
Місто врятоване.
Бачите було все
Хвороби чудеса
Страти та війни
І навіть свій Фауст
Але дух молитви
Не пропадав ніколи.
Злива ніби
Потоп історії
Хто позбавить нас
Від води смерті?

210921