Стихотворения с усами и лентами Панчо Панчев стихо

Владимир Игнатьевых
УСЫ

Кто дедуся есть, кто бабуся есть,
Ясно различать нам бы надо здесь.
Зато знаем верный признак сами –
Дед-то, например, всегда с усами.
Если  безусый встретится в пути,
За бабусю может тогда сойти. 
Я, однако,  больше не рискую
И себе усищи нарисую.


ЛЕНТА

Бабочка сказкой красивой большой
Порхала над моей головой.
И присела с помощью мамы там
словно младенец  крылатый   сам.
И стою я под ней любопытный - 
Удивляясь,  что мне так везёт:
Пропеллером ленте завита,
Будь то я сам вертолет!

 Панчо Панчев
СТИХОТВОРЕНИЯ С МУСТАЦИ И ПАНДЕЛКИ

МУСТАКАТКО
Кой човек е дядо, кой е баба,
да се различава лесно трябва.
Затова си има ясни знаци –
дядото например е с мустаци.
Ако без мустаци е, тогава
той за баба може да минава.
Аз обаче няма да рискувам
и мустаци ще си нарисувам.

ПАНДЕЛКАТА
Пеперуда приказно голяма
пърха върху моята глава.
Кацнала там с помощта на мама,
паднелка крилата е това.
Аз стоя под нея любопитна –
ще извадя ли такъв късмет:
с перките на панделка да литна,
сякаш че съм вертолет!

http://stihi.ru/2021/09/24/60