Я слышу, как листва слетает Мара Белчева Аз чувам

Владимир Игнатьевых
Я слышу, как листва слетает ;
Мне тяжко в эти  дни…
Кого-то в небо провожают -
Церковный звон звенит.

И словно стон – «На помощь!», глохнет,
Не слышен он в дали…
Осенний день, листва слетает,
Церковный звон звенит.


Мара Белчева
АЗ ЧУВАМ КАК ЛИСТАТА КАПЯТ

Аз чувам как листата капят:
есенни тъжни дни…
На път е някой към небето –
черковний звон звъни.

И като стон за помощ, глъхне
отнасян в далнини…
Есенни дни, листата капят,
черковний звон звъни

http://stihi.ru/2021/09/18/48