Слава-Блудный Сын. Хочу, чтобы заново Жизнь...

Лайма Дебесюнене
Slava-Bludnyj Syn.
1034. Noriu, kad vel Gyvenimas Sventas atgimtu

Kad musu gyvenimas velei atgimtu,
reiketu kartoti kai ka nuo pradziu,
jei griztu minutes, akimirkos griztu,
gyvenimas laisvas vel butu grazus.

Dabar jau ne vieno grubesnio zodelio,
tik buti noreciau be galo kantrus,
nei ydu, nei melo neimsiu i kelia,
gyvenimas Dievui aukojamas bus.

Is sielos gelmiu, jeigu ka as izeides,
grazinti keturgubai zala turiu,
o jei del skolu kam buvau priekaistaves,
atleisiu: daug gaves is Dievo esu.

Nenoriu gyventi savam malonumui,
pasauliui dabar Dievo Zodi nesu,
mirtis – prie pat slenkscio, mums reikia budrumo,
gyvenimas zmogui atrodo painus.

Buties amzinosios jus neskite Sviesa,
gyvenimas Kristuje – meile, viltis,
svelniai pasibelde sutikite Tiesa,
kaip beldesi Kristus i jusu duris.

Ir garsiai istarkite Jo pranasyste –
istroske ateis, Jis – Gyvybes Vanduo,
dalinkites Duona jus, bada pamirse,
dalintis maistu Jis isake visiems.

Jis ragina tuos, kur klajoja pasauly,
kad griztu namo kaip sunus ar dukra,
ir nori kiekvienu vel dziaugtis po saule,
nes Jis – musu Tevas, o mes – Jo seima!!!

Amen.

Слава-Блудный Сын.
1034. Хочу, чтобы заново Жизнь возродилась Святая

К нам мысли приходят, чтоб жизнь возродилась,
и часто так хочется заново все
вернуть те минуты, вернуть те моменты,
начать чтоб свободную жизнь, что дал Бог.

Теперь ни единого грубого слова,
а только в терпеньи я буду стоять,
теперь все пороки оставлю в той жизни,
а в этой Христу я хочу всё отдать.

Хочу всей душою, кого я обидел,
чтоб в новой я вчетверо мог бы отдать,
кого упрекал, что должны они много,
простить я хочу, ведь Господь мне всё дал.

Хочу теперь жить не в своё удовольствие,
а дело Господне в мир грешный нести,
ведь люди не знают, а смерть – у порога,
стучит, как и жизнь, но они не поймут.

Несите тот Свет, что дарует нам Вечность,
всем жизнь во Христе, а с нею – любовь,
стучите в дверь нежно и кротко стучите,
как нам в своё время Христос постучал.

И всем расскажите, что он нам поведал –
кто может – приди, в Нём живая Вода,
Хлеб жизни давайте, чтоб голод забыли,
Он пищу нам дал – время всем раздавать.

Он всех привлекает блуждающих в мире
и хочет он каждого здесь возродить,
как сын или дочь ты прими покаянье,
ведь Он – наш Отец, а семья – это мы!!!

Аминь.
 
http://stihi.ru/2012/06/03/912