Укр. Хай калина росте

Анатолий Ляпатинский
Хай калина росте
у дворі біля хати,
хай дівчина цвітеіє
і радіє хай мати.

Ой калина, калина
вся у квітах рослина,
ой дівчина, дівчина
така Божа дитина.

Червоніє калина
і під осінь і взимку,
і та мила джівчина,
вдягла влітку косинку.

Та косинка червона
мов в дворі полотнище,
що було всім відоме
і до нас було ближче.