Минаэ лiто

Клавдия Дмитрив
Минає літо…наче лиш почалось,
Та добігає вже свого кінця,
Із нами ще воно не попрощалось,
Та скоро свого виставить вінця.

Спекотні дні кінця свого збігають,
Хоч може й не спекотні вже такі,
В природі витинанки витинають,
Й хмаринки в небі вже не всі легкі.

Ще зовсім трішки й літо помандрує,
Кудись піде від нас в далеку даль,
Можливо за відходом пошкодує,
Але накине придбану вуаль.

А біля брами осені торкнеться,
Погляне мило, все їй передасть.
Сестрі-красуні мило усміхнеться,
Але відходом смутку всім завдасть.

Воно нічого вдіяти не може,
І календар продовження не мав,
Піде відпочивать на своє ложе,
А на послідок – коник в травах грав.

Тому в дорогу літо проведемо,
Одягнем вишиваночку йому,
В останні дні з ним душу відведемо.
Але ж куди так квапиться й чому?

28.08.2021 р.