Вълшебство

Антонина Димитрова -Болгария
         На Мариана Ангелова
Звучи "Адажио". Китара...
Разлива се магичен стих.
Вън залез пурпурен догаря,
вечерник в клоните шепти.

Душите устремно политат
по неизбродни ширини,
под ласкавия летен ритъм
в Дубай, Виена и Капри...

Луната спуща люлка светла
и звезден прах над нас вали.
Слова пленителни полепват
по мигли, устни и души...
09.06.2021г.