Яблыневы Спас

Стихи На Заказ Кудласевич
ЯБЛЫНЕВЫ СПАС      
Прыходзiць час збiраць каменне,
Бо час мiнууся -- раскiдаць,
Дауно абуджана сумленне,
Стаiць напагатове раць,
I ловiць гукi чуйным слыхам,
Свiдруе зрокам далячынi,
Мiльен стаiуся ... Ледзьве дыхае,
Гатоу памерцi за Айчыну,
Гатовы выбухнуць раптоуна,
Нiбы сто тысяч Херасiм,
Гасподзь не дзеле усiм па-роуну,
Бо у Беларусi -- Божы Сын!
Зямля-Юлла -- ваучком круцiся,
Твой зорны высвяцiуся час,
З далонi Госпада спусцiуся
Саспелы ЯБЛЫНЕВЫ Спас
19.08.21г. 11.40