Доводиться

Клавдия Дмитрив
Доводиться іти назустріч долі,
Щоб брав в обійми міцно буревій,
Але життя – це зовсім не гастролі
Й складається воно з перипетій.

Доводиться іти назустріч вітру,
І не чекати, щоб він в спину дув,
Життя ніяк не висипать в макітру,
Й життєвий млин нікого не минув.

Доводиться зважати « ЗА» і «ПРОТИ»
І перевагу чомусь надавать,
Ще й попадати у життєві ноти,
Мелодію свого життя співать.

Доводиться всього не показати,
І розставляти всі крапки над «І»,
Не завжди все ми можемо сказати,
А іноді –  й слова якісь не ті.

Доводиться боротися з собою,
Та боротьба буває не з легких,
Вона буває схожа до двобою,
І висновки читаємо не з книг.

Доводиться смак полину пізнати,
І відчувать, як сильно він гірчить.
Душа болить – доводиться сміятись,
Бо дзвін життєвий зовсім не мовчить.

14.05.2021 р.