А вiд кого тебе захищати?

Миклош Форма
А від кого тебе захищати?
Та хіба що від себе, хіба...
Всі образи мої пригадати
заважають любов і журба.

А від чого тебе захищати?
Від забутих дрібних таємниць?
Той, хто здатен насправді кохати,
не живе у полоні дрібниць.

Хто не прагне любов захистити,
той не любить і той не любив.
А любов – те єдине на світі,
що не вернеш, як не захистив.

Серце рветься усе пригадати,
все, що пам'ять душі обійма...
Так від кого ж тебе захищати,
як тебе вже на світі нема?..