На Кубанi

Павел Панченко
"НА КУБАНІ"

- Хто б мені, дівчатка, відповів,
Що за хлопці їдуть полем вранці:
Все чорняві — начеб не кубанці?
Звідки стільки в нас бородаїв?

Раптом регіт у дівчачій ланці:
- Звідки сам, товаришу, забрів?
Та хіба ж якісь заокеанці
Підійдуть до наших тракторів?

Справді ж бо, це наші, не чужинці!
Як не клич - кубанці чи кубинці,
В праці, в співах, в танці - вщерть свої

А чому смагляві й чорночубі?
Хлопці вчитись прилетіли з Куби!
Кастрівці - тому ж бородаї!


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.