Якби ти знала, люба мамо

Клавдия Дмитрив
Чому пішла від нас так рано
Зізнайся, мамочко, мені,
Зостався біль по тобі й рана.
Скажи тепер про це вві сні.
Прийди вві сні і дай пораду,
Без тебе в серці пустота,
Не йдеш уже до нас із саду,
Альбом, як пам'ять, лиш горта.

ПРИСПІВ

О, мамо, мамо, як без тебе важко,
Якби ти знала, як душа болить,
Тепер вві сні прилинь, неначе пташка.
Без тебе, мамцю, ой нелегко жить.
О, мама, мамо, що ж ти наробила,
Навіщо рано ти від нас пішла?
Ти ж нас так сильно, мамочко, любила,
Життєве поле все не перейшла.

Тепер без тебе квітнуть квіти,
Але не милий серцю цвіт,
З сестрою ми уже не діти,
Лиш по собі лишила слід.
Пішла кудись у світ незнаний,
І вороття до нас нема,
Та й шляш туди не домотканий,
Навік простилась з усіма.

ПРИСПІВ

Пішла від нас у світ далекий,
Так рано згасла та свіча,
Вже не вернеш, немов лелека,
І не торкнусь твого плеча.
Не обійму й не поцілую,
Не гляну в вічі, як колись,
Без тебе плачу і сумую –
Від нас пішла в Небесну вись.

ПРИСПІВ

27.07.2021 р.