Алла Пугачева - Одуванчик

Анна Юрметова
The Wind's so hungry, wants some food
And I am feeding him by hand
No dandelions have I ever meant to spare
(Sweet dandelions, how I wish you to be spared)
Though (And) my heart's bleeding torn by pain


The Soul as hungry as a beast
Comes knocking at my life again
The only way to satiate her is with love
But where am l supposed to get it?


Dandelion, my forlorn love, alas
The reign of hatred took its turn to rule the world
Dandelion, my forlorn love,
Keep flying, keep flying
One day we shall meet again
As soon as winds blow over


This wind is watering my eyes
But with my hand I'll wipe them dry
Why dandelions cannot have their hair cut?
That baldness works for them in style


My sadness works for me as well
So you will never ever learn
That for the lack of love the soul is shorn and bald
Like them who flowers are no more


Dandelion, my forlorn love, alas
The reign of hatred took its turn to rule the world
Dandelion, my forlorn love,
Keep flying, keep flying
One day we shall meet again
As soon as winds blow over

         ***

Голодный ветер просит есть, и я кормлю его с руки,
Мне одуванчиков совсем-совсем не жаль
(Мне одуванчиков любимых очень жаль)
Но (И) сердце рвется на куски
Душа, голодная как зверь, опять в мою стучится жизнь
Ее одной любовью можно накормить
Но где мне взять ее, скажи?

Одуванчик мой, моя любовь, прости -
Время нелюбви сейчас на белом свете.
Одуванчик мой, моя любовь, лети, лети
Встретимся с тобой потом, когда утихнет ветер...

Глаза слезятся на ветру, но я рукой смахну слезу,
Пусть одуванчики подстрижены "под ноль"
Им эта стрижка так к лицу.
И мне к лицу моя печаль
И значит, не узнаешь ты
Что без любви душа подстрижена "под ноль"
Как эти бывшие цветы.

Одуванчик мой, моя любовь, прости -
Время нелюбви сейчас на белом свете.
Одуванчик мой, моя любовь, лети, лети
Встретимся с тобой потом, когда утихнет ветер...

Одуванчик мой, моя любовь, прости -
Время нелюбви сейчас на белом свете.
Одуванчик мой, моя любовь, лети, лети
Встретимся с тобой потом, когда утихнет ветер...