Черешите

Ирен Тодорова
… лепнат устни.
Дъх на череши
в стаята се разнася.
На календара – юни.
Някъде към  десети.
В прозореца –
следобедно слънце
догаря.

… череша една  се
търкулва
по нежната кожа.
Стаята в смях  избухва.
Изгонили всички тревоги
нежно захапвам плода.
Сок по брадичката  се
стича…
А часовника на стената  отсича:
„Обича те, и ти го обичаш…“


илюстрация - Ирен Тодорова