Бажання стати Зозулею

Павел Панченко
"БАЖАННЯ СТАТИ ЗОЗУЛЕЮ"

Якщо не повезе солов'ювати,
В зозулю б обернутись я хотів,
Бо, хоч у неї голос не багатий,
Спів нескладний, проте великий вплив.

Кувати й заодно пророкувати
Такого не бува у солов'їв!
І справді, хто б узяв і перевів
Зозулею мене у світ пернатий?

- Аякже! обізвавсь чаклун якийсь. —
Допоможи йому, а потім бійсь:
Не дасть і отакісінького віку!

Та не усім! Зирнув би з верховіть -
Блюзнір, Злочинець? Голосу не ждіть.
А чесному б кував, кував без лiку!



"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.