Джон Рiд

Павел Панченко
"ДЖОН РІД"

Джон Рід,
Хоч вів
З панів
Свій рід, —

Відкрив
Всім світ
робіт-
ників.

Звiвсь клас
Ділків:
- На звіт!

А в нас -
Як спів:
Джон Рід.


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.