Зiрка

Павел Панченко
"ЗІРКА"

Я підходив до неї завжди крадькома,
Бо містилась вона в зачарованім місці,
Де осика у затишку гвалт підійма,
Язиками сріблясте розвісивши листя.

Хоч лежала собі немовлятком в колисці,
Не була в джерелі моя зірка німа
Й шепотіла слова - краще в світі нема!
Я ж, неначе лелітки, носив їх Оришці.

Промайнули літа - де ж осика ота? 
Де Орися? Де зірка в струмках золота,
Що леліяла жадібну мрію дитячу?

За селом, у гаю, у казковім краю
Я броджу: мо;, натраплю на зірку свою,
Мо', дитинство своє на пеньочку побачу.


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.