Горе

Павел Панченко
"ГОРЕ"

(1861)

Лютий сигару розкурює -
Дим аж під шкіру вдирається,
Туга налинула бурею -
З серцем людини не рається.

З ока, мов з хмари похмурої,
Крапля гаряча зривається -
Пломінь з рядками зливається, -
Мстити за втрату підбурює.

Втрата! Невже вона трапилась?
Й справді розв'язка поквапилась?
Чорне, ненависне видиво!..

Серце таки розридалося:
- Тут ему бог позавидовал:
Жизнь оборвалася.


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.