Анатолiю Синицину

Павел Панченко
"АНАТОЛІЮ СИНИЦИНУ"

Як прощались, були молоді.
I пішли ми у всесвіт широкий,
У майбутнє прямуючи кроки, -
Й не зустрілися ми відтоді.

Все ж я бачу тебе, сіроокий,
Крізь просторище й безліч подій.
Юність - твій нерозлучний водій,
I тебе не постарили роки.

Скажеш: - Друже, ну як же це ти:
Діалектику перемогти?
Все життя — у зеленім розмаї?

Рідний мій, я тобі відповім:
В того молодість завжди буяє,
Хто колись-то розставсь молодим.


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.