Доля пiснi

Павел Панченко
"ДОЛЯ ПІСНІ"

Як цвіло гілля,
Спів до зір злітав:
- Ой гиля, гиля,
Гусоньки, на став!

А хлопчак здаля
Голоси взнавав,
Лиш не знав - маля -
Чи то сон, чи яв.

Як вiйна прийшла,
Пісню край села
Німець розстріляв.

Та вона жива -
Он юнак співа:
- Ой гиля, гиля...


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.