Яса

Павел Панченко
"ЯСА"

Йому сказали: - Щастя - наче обрій:
Його не ухопить ані на мить.
А він всміхнувся: - Обрій? От і добре!
Тоді я знаю, що мені робить.

Йому сказали: - Щастя - наче мить:
Її ж не подолають і хоробрі!
Він усміхнувся вдруге: - Дуже добре!
А чуєте, що оддалік шумить?

I він пішов туди, де шум і зорі,
I понад злидні розілляв, як море,
Свого життя небачену красу.

I ген розквітло щастя неозоре
По всій землі і по всьому часу.
I людяності світ воздав ясу.


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.