Син

Павел Панченко
"СИН"

їде шляхом хлопчак на візочку,
Підганяє поважно осла.
- Ти куди, їздовий?
- До батенька.
- А батенько твiй де?
- У Криму...

- Скільки ж років тобі?
- А чому ти сердитий такий?
- В мене маму й сестру розбомбили...
Вибачайте: я їду на фронт...

- Зрозуміло. А чуєш: гармати
Гримотять? Та невже в той гармидер
Ти прямуєш?
- Ой, як я злякавсь!..

Дядю, дядю, отож я і їду.
Що батенько - гармаш в морпіхоті:
Я снаряди підвожу йому.


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.