България

Анатолий Пименов
Църква. Август. Вятър. Плевен.
Много фрески манастира...
Руският дух още ценен,
Помни старата мартира.
 
Много тежко да си брата,
Врагът на брат като лъв,
Нашите воини появата
И с тях е славен Скобелев.
 
Помните ли българите:
Шипка, руският полкът.
На български говорете.
През векове сопствен път.
 
Не мълчи, историята,
Руски войник, Руски Бог,
За всички вас традицията.
Август. Плевен. Епилог.