Час бесталанний

Михаил Гумиров
Причаїлися дні за парканом,
Уляглися мов пес на траву -
Що робити, як час бесталанний
Туго стягує доль тятиву?
Тятиву перетворить на струни,
Старим смиком по них проведе  -
І мелодія щастя насуне,
І бажання  -  таке молоде.
Хай зігріють години зібрання
Всіх минулих, майбутніх світів -
Дні нестерпного самопізнання
Між рядками упевнених  слів.