Загадковiсть

Клавдия Дмитрив
Світили зорі на світанку,
Світили зорі цілу ніч.
Сріблястий місяцю-серпанку,
Мені зізнайся в чому річ.

Чом солов'ї в саду співають,
В гаю зозуленька кує,
Роки птахами пролітають,
Роса на сонці виграє?

А верболіз воді вклонився,
Сльозини-краплі пролива.
Чому він знову зажурився
Й життя по вінця напува?

Чому гойдає море хвилі
Й колише човен защораз?
Чому роки бува на схилі?
Чому усьому є свій час?

Куди ведуть усі стежини?
Котрою з них мені іти?
Ще й про кохання пісня лине,
Злітає птахою в світи.

Смарагдом трави зеленіють,
Скрипаль смичок у руки взяв,
Коханню все серця радіють…
Той зрозуміє, хто кохав.

30.07.2021 р.