Любовi дзiкунскi агонь

Леонид Пранчак
ЛЮБОВІ ДЗІКУНСКІ АГОНЬ
Леанід Пранчак

Навіслыя хмары нягоды.
Бясконцы пранізлівы дождж...
Прашу, не знікай назаўсёды.
Мы родныя душы усё ж...

Прыйдзі васільковым світаннем,
Бязладнаю ноччу прыйдзі,
Каб я не заўважыў вяртанне
І згадак былых не будзіў.

Зайграй, як іграла мне ўчора,
Прысядзь за маўклівы раяль...
Ды так, каб забылася гора,
Каб знік мой навязлівы жаль.

Спантанна, раптоўна, надрыўна
Любові дзікунскі агонь
Успыхне ў начы  інстыктыўна,
Як сотні разоў да таго.


16 01.1988
28.07.2021