Темна-темна нiченька

Клавдия Дмитрив
Темна-темна ніченька
Загляда у віченьки
Й колискову місяць заспівав.
У гайочку річенька,
Мов живая стріченька,
Місяць і її поцілував.

Темна-темна ніченька,
У саду криниченька –
Із водою діжка золота.
Зелена вербиченька,
Хлюпотить водиченька,
Вітер ніжно коси розпліта.

Темна-темна ніченька,
Місячна доріженька,
Пісня солов’їна доліта.
Темна-темна ніченька
Доторкнулась личенька,
Сон-дрімота з гаю вигляда.

Темна-темна ніченька,
З росами травиченька,
Коники на скрипках виграють.
В чому ж таємниченька
Не розкаже ніченька
Й зіроньки в таночок свій ідуть.

20.07.2021 р.