Болить душа за Украiну

Клавдия Дмитрив
Квітуча моя Україна,
Вмивається кров’ю роки,
За неї цвіт нації гине,
Могили, немов квітники.
І рана все далі ятриться,
Чимраз вона більше болить,
Полеглим на світ не дивиться –
Герой у могилі лежить.

ПРИСПІВ

Душа мене болить за Україну,
Болить душа за землю цю святу,
Ще й знищить хочуть мову солов’їну,
Й земля в могилах, наче у цвіту.
А стогін роздається вже роками:
Щодня нові могили і хрести,
Благаю, Боже, зглянься вже над нами,
Нас грішних на землі святій прости.

Стрільці січовії в могилах
Й козак, що поліг у бою,
Герої УПА ще на схилах…
Молитву за них всіх молю.
Над ними хрести білокорі,
Могили у лісі й гаях,
А туга за них й в осокорі,
Багато їх в наших краях.

ПРИСПІВ

Та горю одному не бути –
Додався Майдан і АТО,
Біль знов довелося відчути,
Від куль у тілах решето.
Вже інші хрести височіють,
Герой за Вкраїну поліг
Навіки вони всі німіють,
Їх шлях у могили проліг.

ПРИСПІВ

21.07.2021 р.