Молитва за теб. Руслина Александрова

Ольга Кайдалова
МОЛИТВА ЗА ТЕБ. РУСЛИНА АЛЕКСАНДРОВА


Отдавна знаеш как боли душата,
между добро и зло разпъната на кръст.
Но само с болката в телата
си спомняме, че сме от плът
                и в пръст
ще легнем след измамната си слава.
Горчив урок съдбата ти избра –
за кой ли път се връщам и оставам,
невидима и тиха, и добра.
Разкаяна за всички кухи роли
пред дверите на болничната стая
(о, не за теб) за себе си се моля.
И Бог ще ме послуша, зная.
Ще ми изпрати в шепи звезден дъжд,
за да измия с него всички рани
на най-обичания мъж
с най-нецелунатите длани.
------------------------------
"Молитва о тебе" Руслина Александрова

Давно ты знаешь, как душа болит,
Распята на кресте меж злом, добром,
Но боль от ран так ясно говорит,
Что нам не нужно толковать о том.
Обманы славы нас не пощадят,
Уроком горьким учит нас судьба!
Вновь на тебя мои глаза глядят:
Покорная и тихая раба.
Пустых ролей я больше не терплю,
В палату без врача вхожу теперь:
Не о тебе, а о себе молю -
Пусть, сжалясь, Бог откроет эту дверь.
И мы поймаем в руки звёздный дождь,
Чтоб все следы от ран прошли скорей!
Я их сотру, хоть ты того не ждёшь,
С ладони нецелованной твоей.