На вените ми циганские струны... Руслина Александр

Ольга Кайдалова
НА ВЕНИТЕ МИ ЦИГАНСКИТЕ СТРУНИ... РУСЛИНА АЛЕКСАНДРОВА


НА ВЕНИТЕ МИ ЦИГАНСКИТЕ СТРУНИ
звъннаха!
И лунното дайре
се стрелна във нозете ми...
На вятъра конете
извиха грациозни шии,
изцвилиха,
зариха със копита...
И таборът на чувствата ми тръпнещи
потегли пак
към скитническо лято!
---------------------------------
«А в венах моих цыганские струны…» Руслина Александрова

А в венах моих цыганские струны
Звенели!
Луны тамбурин
Стрельнул в мои ноги, повёл…
И кони по ветру
Изящные шеи крутили
И ржали,
И рыли копытами землю легко…
И табор цыганский душою моей управлял,
Меня потянуло
Скитаться всё жаркое лето!