Э. Дикинсон. 974. The Soul s distinct connection

Ольга Денисова 2
974 (1864)
Бессмертия с душою
Всего яснее связь
В опасности нежданной
Иль в бедствии для нас –

Так молния внезапно
Пейзаж откроет нам –
Невидимый – но вспышка –
Щелчок – и он предстал.
29.06-3.07.2021


974
The Soul's distinct connection       
With immortality             
Is best disclosed by Danger          
Or quick Calamity --             

As Lightning on a Landscape          
Exhibits Sheets of Place --          
Not yet suspected -- but for Flash --
And Click -- and Suddenness.