Ирреальная история Смуглянки

Анатолий Викулин
.

"Смуглянка" родилась в 1940 году.


Яков Шведов принёс текст, а начальство, наверное, сказало:

- Хватит фигню писать про любовь, напиши о молдавских партизанах (????!!!) в гражданскую войну (?!?!?!)

Літній ранок, роси грають.
Я зайшла в зелений сад,
Там зустріла партизана,
Коли рвала виноград.
Ти дивився в очі палко
Наче серцем промовляв:
"Так би літні ранки лиш з тобою би стрічав"
Клен зелений
Кучеряве листя в'ється,
А до мене зачаровано сміється
Хлопець бравий, та чорнобровий
Хлопець молодий
Клен зелений
Кучеряве листя в'ється,
А до неї зачаровано сміється
Хлопець бравий, та чорнобровий
Хлопець молодий

      ***

На мотив припева:
Попыталась
песню бравую пропеть.
Расстаралась -
сросся правильно куплет.
А в припеве
споткнулась в гневе...
Простите рифму, поэт!

По совету Яны:
Клен зелений
Кучеряве листя в'є.
Глянь на мене
любе серденько моє!
Хлопець бравий, та чорнобровий
любов мені віддає

Римма Батищева   04.07.2021

      ***

Як гарно Вы говорытэ на мови!
Дякую,панэ! Будьтэ здорови!!!

Михаил Стихоплётов   04.07.2021