Я в Украiну повернусь

Клавдия Дмитрив
Я в Україну повернусь,
На рідну землю я прилину,
Землі святій ще раз вклонюсь,
Обійму край воріт калину.
На рідну землю я ступлю,
Пройдуся отчим я подвір’ям,
Зерно посію у ріллю
Вкраїнським тихим надвечір’ям.

ПРИСПІВ

Святая земле, Україно,
Прости мене, що я в світах,
Моя величная країно,
Ти в мене завжди на вустах.
Тебе в думках своїх лелію,
Навіки в серці збережу,
До тебе я не зачерствію,
Про це й онукам я кажу.


Зайду в старий батьківський сад,
Скуштую яблука і сливи,
Побачу знову зорепад
Й безкраї золотії ниви.
Старенька хата… отчий дім,
Барвінок, мальви й рута-м’ята…
Свій перший крок зробив я в нім,
Та вже немає мами й тата.

ПРИСПІВ

Я в Україну повернусь –
В дитинстві з нею я звінчався,
Землі губами доторкнусь,
Я серцем в неї закохався.
Хоч доля кинула в світи,
Та в моїм серці Україна,
Я не спалив туди мости,
Бо там лунає солов’їна.

ПРИСПІВ

30.06.2021 р.