Давненько це було

Николай Андриец
 * * *
В'юном вихляла стежка,
Із лощини в село,
Там я родився в серпні,
Давненько це було,
Барвінком була хата,
Долівка під рядном,
А хліб давала мати,
Накритий рушником,
На узбіччі дороги,
Стояв зелений гай,
Казав нам дід Сварога,
- Учись, або вмирай!
Ведмідь-гора піщана,
За озером лягла,
Було воно нам море,
А звали ми сагА,
Той гай давно згубили,
І знищенна гора,
Так роблять недоумки,
Бож розуму - нема,
А чоловік розумний
Хай пестить рідний край,
І зробить всім зарубку,
Природу не чіпай!
І тільки в снах приходить,
Та лощина і гай,
Де дав наказ Сварога,
- Учись, або вмирай!
Не в'ється більше стежка,
Із лощини - в село,
Де я родився в серпні,
Давненько це було...
02.11.2017р. р. м.

Сага - солёное озеро в Причорноморьи.
-Учись, или умирай- вот, что было написано на знамени борьбы с варварством. Г. Белинский.