Невеселу думку маю

Николай Бакуринский
Невеселу думку маю
(Чи про тебе, брате?):
Чом всяк неньку Україну
Хоче загарбати?
Хоче мати втіху панську,
Набудує планів,
Від Карпат і до Луганську
Шляхом через Канів
люди плачуть, земля стогне
Від жалю та скрути.
Просять в Бога допомоги
Та де йому чути.
Наплодилося прислуги -
Всі такі хороші,
Служить вірно кожен другий
Товстопузій воші.
Свій свого продати хоче -
Вороги миліші.
Коли постріли щоночі,
Розум хоче тиші.
Все тихішим стає голос
Від тієї битви
І не хочеться нічого,
І нема молитви.
Навкруги земля багата,
А люд скрізь бідніє.
Коли власна горить хата -
Багаття не гріє.



<20липня-23листопада 2020>