Цитаты Эм. Дикинсон из книги The Quotable Women. I

Лилия Мальцева
                Emily  Dickinson's  quotes from  "The Quotable Women", 1978

1.  "Truth is such a rare thing ,  it is delightful to tell it".
     From her letter to Thomas W Higginson.  August, 1870.
    
    "Правда так редка, восхитительно высказывать её"

2.  "Not to discover Weakness is
     The Artifice of Strength" 
     1054/1865
   
    "Возможность слабость не явить -
     Уменье сил самих."'


3.   "God give a loaf to every Bird
      But just a Crumb - to Me -"
      791/ 1867
      
     "Бог каждой птице хлебa дал —
      Мне — крошка лишь одна —"

4.   "Parting is all we know of Heaven,
      And all we need of Hell."
      1732/ дата неизвестна
      
     "Уход — вот знаем что про Рай
      И знать дано прюо Ад."
   
5.   "The Soul selects her own Society -
      Then shuts the Door ."
       303/1862
       
     "Душа, избрав себе сообщество, —
      Закрыла дверь —"
      
 
                Стихи.ру 21 июня 2021 года