Мой первый македонский стих

Дарья Арестова
Зошто ти си толку тажен?
Нели го имаш патот важен?
Животот е многу краток,
Да не бидеш многу дрзок.
Кој те навредил, да му простиш
И повеќе треба да постиш.
Да се радуваш секој ден,
Да прекинеш со критизерство,
Да го славиш и да му благодариш на Бог
И да прекинеш со позерство!)