Вiд надлишку дощiв буваe осiнь

Роман Шулевский
Ну що за літо, Боже, що за літо?
Тиранить вікна зимний дощ-маньяк.
В саду і на городі все залито,
А він не заспокоїться ніяк.

На антресоль закину парасольку,
Не стану користатися плащем:
Лишаюсь дома, бо не бачу толку
У впертості змагатися з дощем.

Бо що дощі? Вони були і досі.
Що змінює наступний з них?
Проте….
Від надлишку дощів буває осінь…

А від відсутності нічого не росте)