Горюешь, моя Украина? на украинском языке

Качковский Андрей
Стихотворение написано в знак протеста против марша 28 апреля 2021г.
проведенного неофашистами в Киеве в честь дивизии СС «Галичина».

Сумуєш, моя Україно?
І як так ся маєш ти,
Країна, подолана неофашизмом,
Який, колись, перемогли батьки.

Куди ви дивились, старші
Що ворог у Київ проник?
Від кроків фашистських маршів
У мене душа болить.

Сьогодні кохана, єдина,
Ти зрадила власних дітей.
Як вовк задирає скотину
Нацизм розіп’яв тебе.

І навіть, не квітне калина,
Дитячий не чути сміх
Лунає Хрещатиком дивним
Тупіт фашистських чобіт.

Нащадки катів. Бандера –
Ваш батько, а пан – Вільзевул!
Кортить «зiганути»  холера,
Потвори, нікчемний мул…

Фуражки, кокарди, шеврони
Есесівський хрест начепити,
Звитяга у вас тільки в тому –
Людей безоружніх бити.

Всі ваші потуги марні,
Не буде вам в світі добра.
Не стануть героями славними
Есесівці «Галичина»!

18.06.2021