Святому Духу

Елена Владеева
Попытка переложения молитвы Святому Духу

***
Небесный царь и Утешитель,
предвечной истины Душа,
жизнь на земле осуществивший
и благодатью одаривший
людей, что ропщут и грешат,
к тебе взываем: снизойди к нам,
Дух Святый и вселися в нас!
Спаси, очисти по-молитве
от скверны душу - поле битвы,
и ныне, и в последний час.


 
 Молитва Святому Духу.

Царю Небесный, Утешителю, Душе истины,
иже везде сый и вся исполняяй,
сокровище благих и жизни Подателю,
прииди и вселися в ны,
и очисти ны от всякия скверны,
и спаси, Блаже, души наша.
Аминь!