На берегу лежал валун

Владимир Изумрудный
На берегу лежал валун,
На валуне сидел колдун.
Волна бежала за волной,
Медузы слушали прибой.
Поток летел, летел, летел,
Колдун хотел, хотел, хотел,
А василиски-шалуны
Всех превращали в валуны...