Життэвий млин

Клавдия Дмитрив
Життєвий млин… У кожного він свій,
Роботи все для нього вистачає.
Він завжди в течії усіх подій
І колесу води все доливає.

Життєвий млин… Невтомний працівник,
Він меле все, ніщо не залишає.
До мелева свого давно він звик
Й сусіки повні завжди насипає.

Життєвий млин… Як добре, що він є,
Без нього не живемо ми ні днини,
Він борошно щоразу видає
І меле до останньої зернини.

Життєвий млин… Він меле день і ніч,
Ріка-млинівка є з водою завжди,
Ми іноді не знаєм в чому річ,
Але брехню відділює від правди.

Життєвий млин… Спочинку він не зна,
І завжди так у русі і роботі.
Що хтось це зробить – зовсім не чека,
З мірошником лишається в турботі.

Життєвий млин усе перемолов,
Одразу роз’єднав зерно й полову,
У неповторний ритм давно ввійшов,
І все молов, молов і меле знову.

25.05.2021 р.