Вишиванка i жiнка

Клавдия Дмитрив
( Відповідь Г.Васяновичу )

Всі вишиванки справді королівські,
У різних барвах квіти там лягли,
У них вплелись любов й тепло батьківське,
До серця вони ніжно прилягли.

У вишиванках квіти і колосся,
Орнаменти вкраїнські пролягли,
Від пращурів у нас це повелося –
Вкраїнці вишиванки одягли.

Я горда в вишиванці українка
І одягаю з гордістю я їх,
Я роду берегиня й – просто жінка,
Хоч русу косу вже присипав сніг.

Такі жінки живуть лиш в Україні
І їх краса давно чарує світ,
Відомо це віками, не від нині.
Вкраїнська жінка – нації є цвіт.

А кожна вишиванка, наче доля,
Вона у собі певен зміст несе,
Читається між квітів – ВІРА й ВОЛЯ,
Бо Україна в нас понад усе!

22.05.2021 р.