Мова, пiсня й Украiна хай живуть

Клавдия Дмитрив
Вишиванка і калина,
Вишивана Україна,
Колоситься всюди нива золота,
Срібні роси на покосах,
Стрічки вплетені у косах,
Покоління українців підроста.

Всюди стелиться барвінок,
Гарна врода українок,
І верба плакуча віти розпліта.
Лебідь лине до лебідки
В Україну хтозна звідки,
Наша пісня в піднебесся все зліта.

Соловейки нам співають,
Гуртуватися скликають,
І лунає солов'їна у світах.
Українська наша доля,
І гетьманська сила й воля
Карбувалися віками у книжках.

Мальви, м’ята й біла хата,
Пісня мами й слово тата,
Чорнобривці оберегом край воріт.
І сади квітучі всюди,
В Україні МИР хай буде!
Хай не гине України кращий цвіт!

Хай Вкраїна процвітає,
Бог її оберігає,
Хай простеляться усюди рушники,
Хай нам завжди сонце світить,
Хай ростуть щасливі діти
І до щастя хай ведуть усіх стежки.

Українці – гарні люди,
Наче мак, по світу всюди,
Та Вкраїну всі у серці бережуть,
І традиції й обряди,
Щоб не знать ніколи зради,
МОВА, ПІСНЯ й УКРАЇНА ХАЙ ЖИВУТЬ!

19.05.2021 р.