Нежное дуновение

Ана Величкова
 
                Болгарский
                Мир и Я



                НЕЖЕН  ПОЛЪХ
               
                Седя на горската поляна
                край езеро прозрачно-синьо.
                Над него урвите смълчани
                издигат се сурово-диви.

                Върхът потънал е в мъгла,
                ехтят далечни водопади.
                Разплита моята коса
                и нежно вятърът ме гали.
               
                Ана  Величкова