Я хотела всю жизнь посвятить

Людмила Прилуцкая
На зеленій траві,
Мов сріблясте мереживо іній,
несподівано осені
плечі накрила зима,
ліс застиг в далині
таємничий, зворушливо-синій,
тихше,Осінь, не плач,
бо я теж залишилась сама...

влітку сонце очей його
ясно і щиро світило
і співала душа соловейком
в троянді-кущі!
 Та нараз все забулось,
все гарне скінчилось..
Скніє серце, неначе верба,
 на осіннім дощі !..

На зеленій траві,
мов сріблясте мереживо-іній
і на серце самотність
сріблястим серпанком лягла:
я хотіла життя
присвятити коханій людині,
 а вона, посміхнулася гірко,
Й його не взяла...

***