Кыз узатуу Проводы невесты

Мичико Жапарбек
Жаны уй-булоо, сый мамеле
Журок суйом деп турат
Жарын менен сен, кол кармашып
Уй-Булолук сапарга туштун

Алтын эжекем, баактылу бол
Суйуун дайым журокто соксун,
Жездем оконор балалуу болуп
Кылым жашап той болсун

Кыз узатуу – ыйык Кыргыз салт
Эне сезим башаты жолу
Ынтымак болсо, анда береке 
Уйдон кетпес  зор бакыт

Эл кубанып, батасын берип
Ата-энен жанында азыр
Асыл создоруу  «Кызым бактылуу,
Ар-дайым болуп жур»!