Дагъустан

Билал Адилов
Рагъ цIразва ви кьакьанрин къатара,
Къуватар гуз Терек, Рубас, Кьуландиз,
Чил хъуьрезва берекат квай ятара-
Ахъайзава къужах азиз мугьмандиз.
         припев
Дагъустан, Дагъустан,
Дуст халкьарин кIеви  хизан, Дагъустан,
Азиз ватан - лекьер макан,  Дагъустан!

Рапрапзавай   Каспи гьуьлуьн лепеяр
ЦIарар ятIа Сулейманан, Расулан…
Азиз  я чаз ви чуьллерни тепеяр,
Шагьидар хьиз са  тарихдин къагьриман...

Акуна ваз шумуд азаб, шумуд тIал-
Муьтуьгъ тежез  душман туна кьарада!
Чун  гьазур я  женгер чIугваз  вун патал,
Са  дагъ хьана ви дагъларин арада!

Икрам ая  кьегьалвилин рекьериз-
Акъат тавуй мад гапурар къакъарай!
Шадвал гъурай зегьмет кIани  рикIериз-               
«Лезгинкадин» аваз хьурай япара!