Мiсяченьку

Клавдия Дмитрив
Все місячна стежинонька кудись мене вела –
До милої дівчиноньки додому привела.
Вела вона, вела мене і вказувала путь,
До зіроньки щасливої щоб руку протягнуть.

ПРИСПІВ

Місяченьку срібнолистий, ти мені світи,
Покажи, як доріженьку додому знайти,
Бо я милую-кохану додому провів,
Слухав з нею у садочку солов’їний спів.
Місяченьку срібночолий, поможи мені:
Дай пораду буть щасливим не лишень вві сні,
Розкажи, як без чар-зілля все життя любить,
Не розбити своє щастя і не загубить.

Доріженька-стежинонька з травою-моріжком,
А я іду з коханою над ставом беріжком.
Ще й зіроньки яскравії купаються в ставку,
І соловей виспівує в вишневому садку.

ПРИСПІВ

Нам коники на скрипочках у травах виграють,
А лебеді закохані все вірність бережуть.
Висвистує, витьохкує в садочку соловей,
Ми з милою всю ніченьку не стулимо очей.

ПРИСПІВ

12.05.2021 р.