Замальовка квiтня, - це ж який нинi вiн...

Зозуля Юрий Павлович
Але сей квітень був 8 чи 9 років тому: уявляєте?
Ще до нападу бєс абъявлєнія вайны, досі не об'явленої; до вилучень цього етюду: врешті й з автором??
А ми знову разом вітаємо вірних, нагадуємо їм про Пасху й інші, не досяжні би злу, Події; та разом й БУДЬМО???
Заздалегідь, перепрошую знавців мови за деякі візуально хибні наголошення: то вони такі, доки слова німі...
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

цей квітень — травнем? — розтравив і трави!
і час не жде: й час піднімать отави!
бо згаяв себе березень підсніжно!
а йде до літа: й, крізь, — в осіннє лігво!

то набубнявились, бруньки... нівроку!!
це ж квітень: він струмує! й в самім сОку!!
все — квітень... у гущавині подій всіх!!
й злетів над плин! а разом, стрімголов, й біг!!

ген, квітень! — роздивися!! — в квітці, в кожній!!!
весь! — й в позі пияків!! — майже побожній!!!
десь взялися, й літають! — бджоли!! — оси!!!
допались до нектарів, й п’ють, — й ще просять...

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Додавши сюди й молодший малюночок, наречу його "квітуночок": і най таким побуде, наче вправду слово?
Не перше квiтня, не день лишень, — й не сміхом би єдиним далі, хто не пень??

...дужче заквітчайся, квітню!
...пустко, не чіпляйсь до віт!
...пору ж квітну літ жде: в літню!
...не пустий же й квіт би в світ!
...й не з війною з гопотньою!
...одречися юд, весь люд!
...я ж не сам-на-сам з весною!
...й, на підході, мир і суд!
...бо тварюки не творіння!
...і не жду од них сумління!
...просвітління, хоч прозріння!
   з Божим — й в Людське б... В О С К Р Е С І Н Н Я ? ? ?

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Й застав при згарі з відгуків на «Замальовка квiтня, - це ж який нинi вiн?..» (Юрий Зозуля): їм свіжі дяка та привіт!

Дякую за такі вірші, мені дуже приємно їх читати) Обожнюю квітень, я сама квітнева, може, справа в тому. Але ж як добре у Вас виходить глибоко відчувати і ніжно описувати Весну.
дякую за вітання))) і мені край як приємно з Вами спілкуватися, читати Ваші твори. І як славно, що Ви травненевий, я думаю, травень найкращий місяць у році, коли все так прекрасно і все ще попереду (а в квітні навіть і травень ще попереду))) Моя донечка теж травнева
Заходьте до мене на сторінку, я Вам завжди рада. І сама навідуватимусь, Ваші твори мені до душі
З теплом та найкращими побажаннями,
Наталия Старченко   28.04.2014

Добрались до нектаров пьют и пить не бросят...С уciмшкой, на порозi Великодня!
Зi Cвiтлим Святом!
Таня Турбин   19.04.2014

Чудовий замальовок!
квітень тихо постарів... а ми молоді та веселі...
Леся Полищук   01.05.2013

Весна таким натиском йде! Хай спраглі отримають те, щого їм бракує! Дякую!
Катерина Жебровська   21.04.2013